2021-07-26 08:02:57• hírek • Bede Emőke

40 millió lej értékű csempészcigarettát koboztak 2021 első felében

Az idei év első felében több mint 67 millió szál, csempészetből származó cigarettát koboztak el a hatóságok, mely mintegy 14 százalékkal több, mint az egy évvel korábban jegyzett mennyiség. Az elkobzott mennyiség feketepiaci értéke meghaladta a 40 millió lejt – tájékoztat a stopcontrabanda.ro.

Az enyhe emelkedés ellenére is a csempészetből származó cigaretták a teljes piacnak kevesebb mint 10 százalékát teszik ki. „A feketepiac visszaszorulása miatt az elmúlt évben a British American Tobacco lett az állam legnagyobb adófizetője, hisz közel 2 milliárd eurót, azaz mintegy 9,6 milliárd lejt fizettünk be adók és illetékek formájában. Annak érdekében, hogy megőrizhessük ezt a ritmust, fontos, hogy a hatóságok továbbra is konkrét lépéseket tegyenek a csempészhálózatok ellen” – nyilatkozta Ileana Dumitru, a BAT romániai szervezetének jogi és közkapcsolatokért felelős igazgatója.


Ami kifejezetten Szatmár megyét illeti, a stopcontrabanda.ro összesítése szerint 2021 első félévében 2.343.150 szál, csempészet által az országba került cigarettát koboztak el a hatóságok, mely mennyiség feketepiaci értéke mintegy 1,36 millió lejre tehető. Az elmúlt hat hónapban két csempészt sikerült tetten érni és elfogni, az elkobzott, csempészetre használt gépjárművek száma pedig fél év alatt 10-re nőtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: